Pentru ca intr-o buna zi sa pot merge singura am nevoie de voi. Ma puteti ajuta donand orice suma in unul din conturile deschise la BRD Timisoara:

lei: RO08BRDE360SV15566143600

euro: RO26BRDE360SV04570833600

titular cont Constantinescu Ionela Elena (mama)

Va multumesc!

marți, 4 decembrie 2012

Vesti

A trecut atata timp de cand nu am scris pe blog incat, cu siguranta, putinele persoane care aflasera povestea Alexandrei acum un an, au uitat de noi.
Dar sper din tot sufletul sa putem face in asa fel incat de azi inainte sa fim cat mai vizibili, pentru ca Alexandra are nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. 
Chiar daca am trecut prin multe in ultimul an, si bune, si rele, Dumnezeu a avut grija de noi si a aranjat lucrurile intr-un mare fel. 
Poate va mai aduceti aminte din postarea facuta anul trecut ca ne doream foarte mult sa reusim sa-i oferim Alexandrei o noua pereche de orteze, precum cele realizate in urma cu cativa ani in Germania. Din pacate, ne-a fost imposibil sa adunam suma necesara efectuarii lor in strainatate, asa ca anul trecut in noiembrie am inaintat dosarul la Casa de Asigurari de Sanatate Timis pentru aprobarea mai multor dispozitive medicale. Din pacate, raspunsul s-a lasat foarte mult asteptat. Din fericire, chiar acum cateva zile, adica dupa un an, dosarul ne-a fost aprobat si avem la dispozitie o suma considerabila pentru a realiza o noua pereche de orteze pentru Alexandra, care speram sa iasa cat de cat apropiate ca model si functionalitate de cele pe care le-am avut din Germania. 
Anul acesta a fost un an destul de plin pentru Alexandra. In perioada martie-august am realizat 4 serii a cate 3 saptamani de recuperare la centrul pentru copii de la Baile 1Mai, judetul Bihor. In aceeasi perioada, la recomandarea unui kinetoterapeut Alexandra a inceput si orele de inot, desi eu am fost foarte sceptica la inceput, miscarile ei din articulatii fiind inca limitate. Dar antrenorul a fost extraordinar, iar rezultatele s-au vazut din primele ore, iar Alexandra si-a descoperit o noua pasiune: inotul. Multumim Mircea, esti cel mai bun!
In septembrie Alexandra a inceput scoala, este in clasa I, iar programul ei de recuperare continua in Timisoara, chiar daca acesta presupune un mare efort financiar si fizic. Pe langa orele de kinetoterapia, electroterapie, ergoterapie, Alexandra face si inot de 3 ori pe saptamana. A fost putin dificil sa gasim un profesor in Timisoara, dar nu imposibil. Asa ca trebuie sa ii multumim si lui Alex Miu pentru ceea ce face pentru Alexandra. 
Sambata incheiem saptamana cu o sedinta de hipoterapie la ferma din Izvin, unde calutul Api o face sa se simta intr-o alta lume, o lume pe care Alexandra o iubeste de la 3 anisori, lumea cailor. Ea inca isi face planuri si viseaza cum ar putea convietui cu un cal intr-un apartament de bloc :)
Pentru viitor avem planuri mari, ne dorim din suflet sa achizitionam un carucior si o bicicleta speciala pentru Alexandra. Caruciorul este de la firma Otto Bock (www.ottobock.ro), costa putin peste 4.900 de ron, din fericire avem o mica parte din suma necesara, asa ca ne-ar mai trebui aproximativ 1000 de euro. 
Bicicleta, care este un dispozitiv special cu ajutorul caruia Alexandra si-ar putea lucra mainile si picioarele, este furnizat de firma Motomed (www.motomed.ro), costa foarte mult, adica in jur de 5000 de euro si este mai mult un vis la care indraznim, insa, sa speram...
Oricum, in acest moment prioritare sunt ortezele pentru care avem bani de la stat si caruciorul pe care speram sa-l achizitionam cat de curand. Suntem optimisti pentru ca avem alaturi prieteni buni care isi doresc foarte mult sa ne ajute sa adunam suma necesara. Este vorba de Asociatia Un copil pentru copii, care in data de 16 decembrie va organiza un concert de colinde la Caminul Cultural din Peciu Nou, iar banii adunati din vanzarea biletelor ne vor fi donati pentru achizitionarea caruciorului. Speram ca acest concert sa fie un succes     si speram sa reusim sa adunam toata suma necesara. In acest fel o voi putea plimba din nou pe Alexandra pe strada si, in acelasi timp, ne vom putea deplasa mai usor la cabinetele si centrele la care facem recuperare.
Va rugam sa ne fiti alaturi. Stim ca ne veti fi alaturi.
Mama    
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu